Tattoos


Zodra je nadenkt over het laten zetten van een tattoo kun je bij Cajac terecht. We houden een minimumleeftijd aan van 16 jaar en vanaf 18 jaar zonder ouderlijke toestemming. We raden aan eerst zelf op internet afbeeldingen te zoeken die je leuk vindt maar je bent ook van harte welkom om in de shop in de fotoboeken van de artists en de vele tattooboeken te neuzen. Heb je een afbeelding gevonden of heb je een idee voor een tattoo neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden. De artists helpen je graag verder en werken je idee uit tot de tattoo die jij wilt hebben.

Hou er bij het maken van een afspraak rekening mee dat je keuze hebt uit drie verschillende artists. Je mag zelf kiezen door wie je geholpen wilt worden. Bij de informatie onder ‘Our artists’ kun je informatie over ze vinden en lees je in welke stijlen zij gespecialiseerd zijn. Een tip is om in de ‘Gallery’ naar de foto’s te kijken en misschien krijg je zo een voorkeur voor wie jouw tattoo mag zetten. Het kan natuurlijk ook dat je geen voorkeur hebt en de keuze aan de artists laat. Zij zullen je dan op basis van de tattoo die je wilt laten zetten advies geven bij wie je het beste terecht kan.    

Hoeveel tijd het kost de tattoo te zetten is van een aantal dingen afhankelijk zoals de details, de grootte van de tattoo en de kleuren die je wilt. Grote tattoos zoals bijvoorbeeld een sleeve of een chest- of backpiece kunnen natuurlijk niet in één keer gezet worden en in dat geval zijn meerdere afspraken nodig. Er wordt dan bij voorkeur gewerkt met sessies van 4 uur. Tussen de sessies van grote stukken zit ongeveer 4 weken tijd zodat de tattoo voldoende kan genezen voordat de artist er aan verder werkt.

Bij het plaatsen van een tattoo wordt de inkt via een tatoeagenaald in de huid gebracht, de huid geneest en de inkt zit ingekapseld in de “dermis” op ongeveer 1,5 – 2mm diepte. De vers gezette tattoo wordt daarna door de tatoeëerder ingesmeerd om de huid soepel te houden en er wordt folie over geplakt. Dit moet ongeveer 2 uur blijven zitten en zorgt ervoor dat de wond kan dichttreken en voorkomt dat wondvocht en bloeddruppels opdrogen. De folie mag er na 2 uur af en dan kun je de huid schoonspoelen met water en voorzichtig droog deppen. Hierna smeer je de tattoo twee keer per dag in met bij voorkeur Bepanthen. Dit blijf je doen tot de korstjes vanzelf van je huid af zijn, niet krabben dus! Dit duurt meestal een week tot 10 dagen. In deze periode is het niet goed voor je tattoo wanneer je gaat zwemmen, in bad gaat of in de sauna zit. Houd je huid droog maar smeer je tattoo wel in zodat je huid soepel blijft. Douchen is natuurlijk noodzakelijk en geen probleem maar wrijf niet (te ruw) over je tattoo en dep hem nadien voorzichtig droog. Houd je tattoo het liefst twee weken uit direct fel zonlicht en smeer daarna goed in met een hoge factor om je huid en tattoo te beschermen.


Prijzen:

  • Het starttarief is bij Cajac € 60,-
  • Voor kleiner werk waar de artist één á twee uur mee bezig is wordt gemiddeld € 100,- per uur gerekend.
    Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren en wordt altijd bepaald door de artist zelf. Je kan vooraf altijd om een prijsindicatie vragen.
  • Voor groot werk waar meerdere sessies voor nodig zijn wordt gemiddeld € 75,- per uur gerekend.


Mocht je na de volledige genezing van je tattoo nog een plekje zien waar de kleur niet goed heeft gepakt o.i.d. wordt dit binnen een half jaar gratis bijgewerkt.