Piercings


Een piercing is een Engelse term voor het maken van een gaatje in de huid om daardoor een (meestal metalen) voorwerp te steken. Iemand met “pierced ears” heeft dus gewoon gaatjes in het oor met oorbellen. Ook het sieraad zelf wordt piercing genoemd.

 

Piercings kunnen op verschillende plaatsen in het lichaam of in het gezicht worden aangebracht. Voorbeelden zijn; door de wenkbrauw, lip, navel of door de tepels. Wij zetten geen tongpiercings. Tandartsen waarschuwen dat dit, vooral op lange termijn, slecht is voor je gebit. Tevens zetten wij ook geen intiempiercings (geslachtsdelen).

 

Op dit moment houden wij voor piercings een minimumleeftijd van 15 jaar aan en vanaf 18 jaar zetten wij je piercing zonder ouderlijke toestemming. Uitgezonderd zijn het schieten van neus- en oorgaatjes en de helix piercing, deze zetten wij vanaf 12 jaar met ouderlijke toestemming. Iedereen dient voorafgaand aan het piercen een formulier in te vullen en een geldig legitimatiebewijs te overhandigen. De papieren worden door ons bewaard en mogen alleen door medewerkers van de GGD worden ingezien. Jacco heeft de benodigde opleiding en training gehad om te piercen. Bij Cajac vinden we hygiëne erg belangrijk en nemen daarom ook de tijd voor het zetten van een piercing.

 

De eerste piercing is vaak een bio-plast (soort chirurgisch plastic) om het genezingsproces zo kort mogelijk te houden. Deze houd je 1 á 2 weken in waarna je de piercing van je keuze inkrijgt, deze is altijd van titanium.

 

Prijzen:
Het schieten van een gaatje in de oorlel of de neusvleugel kost € 20,-
Een tepel- of navelpiercing kost € 65,-
Overige piercings (zoals helix) zijn € 50,-

De prijzen zijn inclusief:

  • Het door jou uitgekozen piercing sieraad.
  • Benodigde verzorgingsproducten.
  • Vervangen van bio-plast voor sieraad.